Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

maanantai 28. heinäkuuta 2014

MexMex henkinen Broilersalaatti & Chipotlevinaigrette




Mitä ihmettä blogissani on salaattiresepti? Asiassa on kuitenkin puoltaviakin juttuja. Nimittäin, vaikka hieman punaniska olenkin, niin kyllä salaattia. Tony Halme totesi että "tosimies ei sanojaan,eikä salaattia syö" Tony oli väärässä ja uskon hänenkin nielleen molempia. Toisekseen tämä nyt on oikeasti hyvä ja ruokaisa salaatti näin tuhdista ruoasta pitävälle. Kolmanneksi olen mukana Kauppapuutarhaliiton ja Blogiringin kampanjassa jossa tätä ilosanomaa on myös tarkoitus jakaa eteenpäin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tarjoan hieman tietoutta sirkkalehtimerkistä. Sirkkalehtimerkki on merkki,ainoa merkki joka takaa tuotteen 100%:n kotimaisuuden. Lisäksi kyseisellä logolla varustetut tuotteet ovat ykkösluokkaa. Jos haluat lukea enemmän kotimaisuudesta ja sirkkalehtimerkistä, niin  kannattaa klikata itsesi tänne .Lisää tietoa vihanneksista yms & reseptejä löytyy myös vihannes.net facebook sivuilta

Kampanjassa bloggareita hieman kategorisoitiin tähän tehtävään ja minulle tuli teemaksi yrtit & salaatit. Hieman laittoi ajattelemaan sillä liha & grilli on omaa turvallista aluetta. Onneksi olen kuitenkin hitusen hullu ja aina täynnä ideoita jos ruoasta on kyse. Monien vaiheiden kautta päädyin kuitenkin Mexico henkiseen salaattiin. Kaupanhyllyllä kun oli broilerinjauhelihaa ja koska sitä tulee niin harvoin tehtyä mitään, niin päätin että siitä tulee salaattini proteiinipuoli. 

Salaattipohjassa pääroolia näyttelee jääsalaatti joka keräsalaatin ja lehtisalaatin rapea risteytys. Jääsalaatti siksi, että se kestää rapeutensa vuoksi hieman lämpöäkin, toisin kuin monet toverinsa.
Toisena päätähtenä on korianteri, johon on jo aikoinaan hurahtanut minun lisäksi hieman vaatimattomatkin toverit kuten Egyptin Faaraot. Korianterin aromi on mitä mainioin mutta lisää korianterikin silputtuna salaattiin viimeisten joukossa. Korianteri menettää aromiaan jos sitä lämmittää liikaa. Salaatissa on mukana myös persiljaa ja porkkanaa, tiesitkö muuten että korianteri on molemmille sukua? 




"Persiljasta sen verran nippi-nappitietoa, että sillä on kauan tiedetty olevan lääkinnällisiä vaikutuksia. Sitä on käytetty reuman hoitoon, virtsa- ja kuukautisvaikeuksiin sekä voiteena mustelmien ja turvotuksien hoitoon, minkä tieteellisesti katsotaan johtuvan sen runsaasta karoteeni- ja C-vitamiinipitoisuudesta. Tuoreena pureskeltuna persiljan sanotaan raikastavan hengitystä."


Tämä info tuli suoraan wikipediasta mutta uuden oppiminen ei tee itsellekään pahaa. Lisää infoa voit hakea jutun alussa olevista linkeistä. Nappaa talteen alla oleva ohje ja nautiskele kesästä hyvän salaatin kera!


Broilersalaatti Mexmex henkisesti

400g broilerinjauhelihaa
1 punasipuli
1kokonainen tuore valkosipuli
2 porkkanaa raastettuna
2 kourallista tuoretta pinaattia
1tlsavupaprikajauhetta
½tl juustokuminaa
½tl kurkumaa
½tl cayannepippuria
½tl mustapippuria
suolaa

Laita pannulle öljy ja kuivamausteet. freesaa mausteita hetki ja lisää vasta sitten broilerinjauheliha. Ruskista jauheliha kunnolla ja lisää loput aineet. Kun sipulit ja porkkana on pehmenny on setti valmis. Lisää viimeisenä pinaatti ja sekoita sekaan.

Salaattipohja:

1 pussi jääsalaattia revittynä
1 puntti persiljaa silputtuna
1 puntti korianteria silputtuna
3 vartta kevätsipulia pilkottuna
2 tuoretta punaista chiliä pilkottuna
1dl couscousia tai kvinoaa
2 kypsää maissintähkää perattuna

kiehauta n.3dl vettä ja kun vesi kiehuu, niin lisää sekaan couscous/kvinoa. Nosta liedeltä ja anna hautua kannen alla n.10min.

Sekoita salaattipohjan ainekset ja lisää sekaan kvinoa sekä broilersetti. Tarjoa heti! Voit myös jäähdyttää broilerin ja couscousin ja tarjota salaatin kylmänä.

Chipotle vinaigrette

½dl öljyä
½dl omenaviinietikkaa
1 limen mehu
½dl sokeria
½dl chipotlekastikettta
ripaus suolaa

Yhdistä kaikki ja sekoita. Sekoita/ravista aina ennen ruokaan lisäämistä

lisäksi tuoretta limeä ja maissitortillalättyjä tai sipsejä


yhteistyössä Kauppapuutarhaliitto Ry & Blogirinki



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit