Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

torstai 13. helmikuuta 2014

Ystävälle Tahmea Daimsuklaakakku








Toisinaan kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa ja niin myös Daimkakusta puhuttaessa. Ei tarvitse olla hyvä kuvaaja kun kuvattava on salonkikelpoinen suklaajötkäle. Näiltä leveysasteilta tulee myös varsin hyvä jälkiruoka. On suorastaan häpeällistä, varsinkin näin Olympilaisten alla mainita hyviä puolia Ruotsista. Kovempikin juro Suomipuristi saadaan hiljaiseksi syöttämällä sille Daimakakkua. Huomenna, Ystävänpäivänä tulee Suomen peli ja kyllä tätä kehtaa natustella ja kannustaa Suomi voittoon.

Vanhempiaan ei voi valita mutta ystävänsä voi. Nämä tärkeät toverit ovat tapetilla huomenna ja kyllähän jokainen ystävä on tämän kakun arvoinen, vähintäänkin. Uskoisin että tätä tarjoamalla saa myös kasoittain uusia kavereita.

Tämä on ainaki miljoonas kerta kun mainitsen mutta mainitsempa vieläkin, manteli on jälkiruoassa oma lempparini ja tässähän sitä oli taas kunnon pamaus. En ole mikään jälkiruokien mestari mutta ei tässä ainakaan lopputulosta tarvi hävetä. Jos minä pystyn tähän, niin tähän pystyy jokainen keittiössä.

... Ja hei, Oikein Hyvää Ystävänpäivää kaikille lukijoille ja muillekin hyville tyypeille.

Pohja

150g suklaata
8cl mantelilikööriä
2dl mantelijauhoa
1½tl leivinjauhetta
1½tl vaniljasokeria
120g voita
1dl sokeria
1dl mantelikrokanttia

3 munaa

Sulata suklaa ja lisää sekaan likööri, sekoita kerran. Yhdistä kuivat aineet. Vatkaa voi,sokeri ja krokantti keskenään vaahdoksi.

Lisää voimassaan munat yksitellen. Lisää sitten jauhoto osissa ja lopuksi sulanut suklaa.

Kaada massa pakkiin (20cmx30cm)  ja paista 175 asteessa n.30min

Koristele päältä krokantilla. 

Mantelikrokantti

1dl Mantelirouhetta
2dl sokeria

Laita kuiva pannu lämpiään ja paahda manteleita hetki. Lisää sokeri. Kun sokeri alkaa olla kauttaaltaan ruskeaa ja kuplii ensimmäisen kerran, niin nosta liedeltä. Kaada seos leivinpaperille ja nosta kylmään jähmettymään. Kun krokantti on jähmettynyt, pilko se blenderiin ja aja hienoksi. Valmis.

6 kommenttia:

  1. Rakastan manteliliköörin aromia periaatteessa, mutta likööri itsessään on minun suuhuni liian makeaa. Daim on myös aina maistunut, joten tämä kakku kuullostaa kerrassaan taivaalliselta! Ja ihanuutta minun silmissäni lisää vielä viljattomuus ja gluteenittomuus. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä gluteenittomuus ja viljattomuus on maun kannalta parempi,hyvä niin :-)

      Poista
  2. Minä tulin just suklaafestareilla ja tuntuu ettei nyt maistu suklaa vähään aikaan kun sen kanssa on tullut muutenkin tämän suklaaviikon aikana läträttyä,mutta nuo kyllä kuulostavat hyviltä:) Ja mantelilikööri on ihanaa missä vain!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaafestarit & suklaaviikko kuulostaa kyllä hyvältä. voi kunpa täällä ois vaikka possuviikko tai possufestarit :-) ei sen suhteen,suklaafestareillekin menisin :-) Muistankin et ollaan molemmat mantelin perään :-)

      Poista
  3. kyllä mää vaan tuollaisella virityksellä sun kaa ystäväksi alkaisin :-)

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit