Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

lauantai 2. elokuuta 2014

Kookoskermassa haudutetut kyljykset



Yo! Suoraan superhelteiden sykkeestä sikiää nyt kyljystä! Tähän vuoden aikaan kyljykset taitavat viihtyä parhaiten grillin kuumuudessa mutta muitakin tapoja on tarjolla. Tässä olisi yksi vaihtoehto joka herätti ainakin kunnioitusta meidän ruokapöydässä. Reseptissä on hieman pippuria ja suolaakin eksoottisempiakin ainesosia mutta kyseessä on siitä huolimatta erittäin helppo resepti. Mikäli olet kookosfani, niin siitä suuremmalla syyllä tämä on juuri sinulle. Vaikka et kookosta olisi maistanutkaan tai käyttänyt kotiköökissä, niin kannattaa antaa mahdollisuus.

Grilliä ei siis tarvi viritellä, eikä tarvi päivystää helteissä kuuman grillin vierellä. Lihat marinadiin ja saat aikaa duunailla muita juttuja. Sitten marinnoin jälkeen kyljyksiin vain kauniit värit pintaan, kastike sekaan ja toverit uuniin muhimaan ja silläkin aikaa voi duunailla muita juttuja. Ja kyllähän se hauduttaminen niistä kyljyksistä ne mehevimmät tekee.Tämä teki siis vaikutuksen täälllä ja uskon, että tämä tullaan näkemään muodossa jos toisessa uudestaan. Jos possu ei ole se juttu, niin kokeile vaikka kanalle.



Kylkeen paistelin paksoita jonka voi kirjottaa miljoonalla eri tavalla mutta tällä mennään. Varmaan ainakin Björckin naaman tv-showsta tämä on tuttu joillekin. Paksoi on siitä hyvä, että sitä voi käyttää mihin vaan ja valmistaa miten vaan. Paista, grillaa, wokkaa, keitä... vaihtoehtoja on monia, valitse niistä omasi. Paksoita löytyy itämaisista kaupoista, jopa Pohjanmaalta. 


Marinadi 4 kyljykselle:

1 oksa sitruunaruohoa
1 limen raastettu kuori
pala inkivääriä raastettuna
3 valkosipulin kynttä murskattuna
1 tuore chili pilkottuna
2 tähtianista
loraus miriniä
loraus öljyä

sekoita kaikki ainekset sekaisin kaada pussiin kyljysten kanssa. Anna marinoitua ainakin 4 tuntia, mieluiten 8 tuntia tai yön yli.

Pyyhi marinadi pois ja paista kyljyksiin väri pintaan erittäin kuumalla pannulla jossa on tilkka öljyä. Suolaa ja pippuroi ja nosta sitten lihat sivuun. Valmista kastike:

Kookoskastike

2,5dl kookoskermaa
2 kevät sipulia pieneksi silputtuna (säästä varret koristeeksi)
3 valkosipulinkynttä murskattuna
pieni pala inkivääriä raastettuna
2 tähtianista
muutama kuivattu limenlehti
1rkl raputahnaa (itämaisista kaupoista, voit korvata esim.hummerifondilla ja tomaattipyreellä)
1rkl chilitahnaa
(ripaus kookossokeria tai ruokosokeria)

freesaa sipulit ja inkivääri öljyssä. lisää sitten molemmat tahnat ja freesaa hetki. Lisää sitten kaikki loput aineet ja anna kiehahtaa kunnolla.

Nosta sekaan kyljykset ja laita 150 asteiseen uuniin. Anna muhia uunissa (tai liedellä keskilämmöllä kannen alla) n.1-1½ tuntia.

tarjoa paksoin, porkkana-ja kaaliraasteen kanssa! ...ja toki voit tarjota sitä kimchiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit