Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

torstai 7. elokuuta 2014

Darrapannu! [:Chorizopannu:] Sen hirveän aamun pelastus



Kello ei herätä sinä aamuna, ei edes linnunlaulu, saati raikkaan hajuinen aamusuudelma. Muutenkin se mahdollinen prinssi tai prinsessa näyttääkin aivan muulta kuin 6 tuntia aiemmin kun lempi leiskui ja hääkellot soi. Kärpästen nenän ja jalkojen kutitettelu on huomaamatonta, jotakin paljon pahempaa on tiedossa. Avaat silmät, kieli on kuivunut kitalakeen kiinni, suu on kuiva kuin oravan kynsi, lakanakin on selässäsi vielä kiinni kun astelet vessaan. Eteen ei meinaa nähdä ja pöntölle pääsee vaivalloisesti. Hoidat aamutarpeet, pum! Tiedät mitä on tullut juotua ja katuen vedät ruosteiset virtsasi pöntöstä. Kaikki vitamiinit on loppu, kehosassi ei ole kuin suodattamatonta alkoholia.

Jano! Onneksi keittiön pöydällä on limsaa, spritepullo! Vedät huikat ja nesteen suuntaa kääntyy takaisin kun tajuat korkanneesi taskulämmintä kossuspriteä jossa lilluu muutama tupakannatsa. Voi tätä elämää, mutta ilmaista känniä ei ole, se maksetaan aina tavalla tai toisella. Silmät karsastaa edelleen ja kädet vapisee kylmähien valuessa nenänvartta pitkin, nälkäkin olisi. Pöydällä lojuu kärpästen valloittama kebab, sekin kaverin ja viime yöltä, ei hitto, ei tästä tule mitään.

Mutta yhtäkkiä hiffaat olleesi fiksu ennen pullon korkkaamista ja mahdollisia lavatansseja. Muistat tehneesi darrapannun aamua varten.Annoit sen olla kylmässä yön yli. Sen makuhan vain paranee kylmässä ja on seuraavana päivänä parhaimmillaan. Aurinko alkaa paistamaan kuin tilauksesta ja virität uunin lämpimäksi. Ihmistäydyt ja fiilistelet raikkaan suihkun maha kurnien.

Keittelet freesit aamukahvit ja kiskaiset kupposella päivän käyntiin. Tajuat kuitenkin juoda maitoa darrapannusi kanssa, koska chipotlen hönkäys on karseeta yhdessä kahvin kanssa. Kiskaiset darranpannun yksin tai tarjoat slicen yöseuralle ja siitä se rakkaus alkaakin. Ihanan tulinen, savuinen ja rasvainen darrapannu, raikkaan salaatin ja maissilastujen kera onkin alku hyvälle, uudelle päivälle tai jollekin vielä suuremmalle....


Darrapannu [:Chorizopannu:]

400g chorizoa (mieluiten raakamakkara) tai jauhelihaa
1 iso sipuli silputtuna
4-6 valkosipulinkynttä murskana
2 vihreää tuoretta chiliä
1 punainen tuore chili
2 chipotle chiliä
1rkl savupaprikajauhetta
½rkl juustokuminaa
100g mozzarellaa
200g paseeraattua tomaattia
½tlk Heinz papuja (tomaattisoosissa)
(suola)
(pippuria)

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Kiehauta pari desiä vettä ja heitä sekaan chipotlet. Anna hautua n.10 min ja leikkaa sitten paloiksi.

Laita pannu tulille, sillä aikaa pursottele chorizot kuorestaan ja nypi pienemmäksi, kuin jauhelihaksi.

Ruskista chorizot, öljyä ei tarvita koska chorizosta tulee paljon öljyä. Kun chorizo on saanut väriä, niin lisää mausteet,sipulit ja anna sipulinen pehmetä, lisää myös punainen chili, yksi vihreä chili ja chipotle. Paista muutama minuutti. 

Lisää sekaan pavut ja paseerattu tomaatti. Anna kiehua n.10min.

Lisää päälle mozzarellaa ja nosta uuniin. Anna paistua 10min.

Silppua lopuksi päälle tuoretta vihreää chiliä, korianteria ja tarjoa ranskankerman, maissilastujen tai tortillalättyjen kera.

14 kommenttia:

  1. :D Nyt oli niin elävästi kerrottu tarina, että vois melkein luulla pohjautuvan johonkin oikeaan tilanteeseen.. ;)

    VastaaPoista
  2. ...kokemuksen syvällä rinta-äänellä?...."ilmaista känniä ei ole" :)

    VastaaPoista
  3. Yli viikon migreenissä olleena ja joka päivä krapulaolo! Auttaiskohan tuo darrapannu mun oloon? :D Kaikki niksit käyttöön! Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää vie sun migreenin heti pois! Tää on tohtorin määräys sulle Peggy :-)

      Poista
    2. Kiitti, heti alkoi helpottamaan! Huippu resepti taasen ;)

      Poista
  4. Hyvä resepti, mieluisat ainekset!:) Kai tätä voi nauttia muutenkin kuin darrassa? ;) Olen kokenut vain yhden ainoan darran elämässäni. Olen näet nopea oppimaan. Nykyään olen vain hillitysti hiprakassa, joten darrasta ei kärsitä seuraavana aamuna.;D En muuten ole koskaan ymmärtänyt, miten ihmisten tekee krapula-aamuna jotain rasvaista mieli. Rasvainen ruoka oli pahinta, mitä ajatella saattoi sinä yhtenä kärsimysten aamuna. Ainoastaan raikas juoma ja hedelmät menivät vähitellen joten kuten alas.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks! Tottakai,toimii ilman darraakin :-) jos krapula iskee, niin kyllähän sellanen rasvispommi on parasta ja jääkylmä jaffa :-) Ei hedelmätkään syömättä jäis.

      Poista
  5. "suu on kuiva kuin oravan kynsi, lakanakin on selässäsi vielä kiinni kun astelet vessaan" Oletko harkinnut novellistin uraa?

    Ja loistavaa ennakointia, jos jo edellisenä iltana darrapannun tekee aamua varten!! Chef, sulla on AINA loistavat kuvat, mutta saanko esittää toiveen? Kursiivi on verkossa vähän huteraa luettavaa - vai oliko tämän tarkoitus heijastella dagen efteriä ihan kirjasinasua myöten ;)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai oikein novellisti :-) niissä piireissä on jo isoo touhua,ruokabloggari olis sellanen ruma ankanpoikanen joukossa.

      Miten tuo kursiivi on hutera? onko se jotenkin epäselvä vai mitä tarkoitit? onko ollu joku hetkellinen vika vai onko se kaikissa postauksissa kun yleensä teen aina samanlailla,paitsi nyt tänään koitin erilailla.

      Poista
    2. Kursiivia ei suositella verkossa ollenkaan käytettäväksi, koska kaikkien käytettävyystutkimusten mukaan se on hankalaa luettavaa. Sama juttu kuin isoilla kirjaimilla kirjoitettu koetaan huutamiseksi. Sorgen, ammattiminä pulpahtaa välillä esiin, vaikka tää bloggaaminenhan on hupia :) Huteruus tietysti sopii juuri tämän postauksen aihepiiriin ;)

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit