Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

maanantai 23. kesäkuuta 2014

ja voittaja on RIBSIT! siis grilliRiBsiT!


Juhannuksena tuli mökillä grillattua ja tuli savustettua, tuli myös syötyä itsensä ainakin kaksi vaatekokoo isommaksi. Eikös tuo kuitenkin pohjimmmiltaan ollut se tarkoituskin? Sen verran kiivaasti rillattiin Näsijärven lieppeillä, ettei rillissä hiilloskaan tainnut koko jussina kokonaan edes hiipua, kun jo uutta lihaa työnnettiin ritilöille.

Satoi tai paistoi mutta nyt vaan satoi. Sen olisi voinut luulla luhistavan kovemmankin rillaajan mutta uljaasti pidimme hiilet kuumina faijan kanssa. Hyvä ruoka, parempi mieli on niin kuivunut sanonta mutta sitäkin todenperäisempi. Meidän eväillä siis hyvää mieltä riitti läpi koko sateisen jussin.

Pari päivää ennen jussia Äiskä hoiti homman jo kilautti Laatulihaan Nääsvillen Kauppahalliin ja varasi kasan ribsejä sekä kassleria. Myös minulle löytyi messevät piffit,. Niistä tulee siiten juttua hieman myöhemmin. Kuitenkin, Laatulihasta noudetut lihakset oli todellakin nimensä mukaisia. Siitä oli helppoa lähtee duunaamaan aivan huiput ribsit.



Toiset keittää ribsit, toiset hauduttaa ja minä kuulun jälkimmäiseen. Ribsit saivat tällä kertaa hautua uunissa ilman nesteitä vain kuivamausteet niskassa 150 asteesssa 3½ tuntia. Tietysti pelti oli vuorattu foliolla. Rasvainen, hyvä porsaanliha piti kutinsa, eikä kuivahtanut tippaakaan. Päinvastoin.  Soosiksi nappasin aiemmin keittelemistäni sooseista [:"BängBäng":]-kastikkeen. Tämän siksi, että halusin tutustuttaa vanhempani hieman Aasialaiseen makumaailmaan. Ja kuten otsikko kertoo, kaikkien syöjien suurin suosikki tacojen ohella oli Ribsit! Ribsien ja Tacojen taistelu taisi päättyä tasapeliin tai ribsien niukkaan voittoon. Ribsithän ei ikinä petä.




Niin ja jos et ole tsekannut keittelemiäni BbQ-sooseja, niin ne löydät klikkaamalla tästä.

 Ribsit Best Of..

5 mattoa ribsejä (yhteensä n.3,2kg)

Poista kalvot ribseistä ja hiero alla olevaa kuivamausteseosta kunnolla molemmin puolin ribsejä. Puolita ribsit ja levitä korkeareunaiselle uunipellille ja vuoraan pelti foliolla. Hauduta 150 asteessa n.3½-4h.

Kuivamausteseos:

2rkl savupaprikajauhetta
1rkl chilijauhetta
1rkl mustapippuria
1rkl suolaa
1rkl sokeria

3dl Bäng Bäng- kastiketta (ohjeen ja 4 muuta soosia löydät täältä)

Kun ribsit on kuritettu uunissa suussa sulaviksi. Niin sillä aikaa olet duunaillut jo mahtavan hiilloksen valmiiksi. Vetäise pensselillä [:BängBänG:]- soosia pintaan. Asettele voideltu puoli alaspäin grilliin ja voitele toinenkin puoli. Grillaa aina n2min per puoli ja käännä ja penslaa soosia. Toista tämä 2-3 kertaa kunnes soosia on karamellisoitunut pintaan hyvä, paksu ja tahmea kerros.




4 kommenttia:

  1. Mun piti tehä sun ohjeella kirsikkaisia vaan eihän niitä punaisia dimangeja löytynyt mökkimatkan varrelta. Päädyin sit keittämään tummassa oluessa, limessä ja sipulissa. Ja niitä ihania ripsukoita hivelin tequila-lime-jalapenosoossilla jota opettelen tekemään ihan ite.
    Ne kirsikkaribsit kyllä oottelee ja houkuttelee.....sekä moni muu reseptisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tequila-jalapeno kuulostaa hyvältä kombolta! Kirsikka ribsuja kandee kyllä kokeilla :-)

      Poista
  2. Ihan tajunnan räjäyttävän näköistä herkkua olet taas grillaillut! :) Täytyykin jotain sun soossia itse tehdä kun noi kaupan ribsit eivät ole hyviä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pörde. Itse kun tekee,niin saa mitä haluaa :-)

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit