Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

perjantai 28. maaliskuuta 2014

Yllätä jälkkäripöydässä suklaasalamilla



Jälkiruokia on tässä blogissa valmistettu viimeaikoina kovinkin niukasti. Jälkiruokia ei ole tehnyt juuri mieli ja lisäksi inspiraatiota on haettu jostain aivan muualta kuin suklaaosastolta. Jälkiruokia on toki tullut tehtyä mutta aivan toisaalle. Niistä sitten joskus myöhemmin lisää. Olen myös kovin ankea jälkkärispesialisti, sillä tykkään suklaasta ja mantelista eniten ja ne myös näkyvät blogini jälkkäreissä. Ei tämäkään jälkkäri juuri poikkeusta tee. 

Suklaasalami on hauska piristys jälkkäripöytään ja saa monet jopa miettimään pökäleen nähdessään, että mikäs tuo nyt on, kantaako kaveri salamia jälkkäripöytään. Juurikin tälläisiä jälkkäreitä ideltaan saisi olla enemmänkin. Suklaasalami maistuu loistavasti kahvin kanssa ja sisällä olevat cashew, pistaasi, manteli ja kapalo tuovat kaikki omanlaisen lisänsä tähän




Tämä on samalla yös yksi helpoimpia jälkiruokia vaativan purkkihedelmäsalaatin ohella. Purkkihedelmäsalaatti on varmaan ainut jälkiruoka joka saa verenpaineeni nousemaan. Enkä minä edes ole mitenkään kriittinen ruokailija. Suklaasalami taas ekalla kerralla sai minut innostumaan. Sitten asia unohtui mutta nyt sain sen väännettyä myös tänne. 

Tarjoa kaveriporukalle pienä yllätyksenä mutta älä kesän kuumimpana grillipäivänä. Hyvän ja mielenkiintoisen jälkkärin varjopuolena on sen sotkevuus ja sulaminen sormissa. Muuten en keksi mitään kitinää. Sisältöön voit vaikuttaa mielikuvituksesi rajoissa mutta suosittelen laittamaan mantelia, sen kun nyt vaan sopii niin hyvin suklaan kanssa.

Suklaasalami

200g suklaata (70%)
50g voita
100g manteleita hieman rouhittuna
50g Cashewpähkinöitä rouhittuna
50g pistaaseja hieman rouhittuna
30g kuivattuja karpaloita
tomusokeria (koristeluun)

Sekoita mantelit,cashew,pistaasit ja karpalot keskenään. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita manteli,cashew,karpalo ja pistaasi sekaan. Lusikoi seos leivinpaperille n.30cm pötköksi ja anna massan jäähtyä hieman kovemmaksi. Muotoile salamipötköksi leivinpaperin avulla ja nosta kylmään muutamaksi tunniksi. Viimeistele pinta tomusokerilla ennen tarjoilua ja leikkaa paloiksi. 

12 kommenttia:

  1. Suklaasalami, nam!!! Nelisen vuotta sitten työkaverini tutustutti minut tähän herkkuun ja tein sitä kerran itsekin, olin kokonaan unohtanut koko salamin olemassaolon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kävi sit ihan samanlailla. Viimeinkik sain sen tehtyä :-)

      Poista
  2. Tää on niin hyvää! Upeat kuvat. :)

    VastaaPoista
  3. Oi joi, nyt kyllä herkun pistit! En osaa sanoa, kumpi on parempaa, itse herkku vai nuo hienot kuvat.

    VastaaPoista
  4. en olekaan vielä blogiskenessä tähän törmännyt - of course it had to be you <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No of course it had to be me :-) nyt kokeilet ja ihastut.

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit