Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 11. helmikuuta 2014

Kuolaa valuttava kyljyspommi punajuuripeston kera!





1kyljysrivi n.1,4kg
suolavettä
sokeria
chiliä
mustapippuria
öljyä
2dl valkoviiniä
lihalientä (1l vettä ja 3 lihaliemikuutiota)

Kun on puhe kyljyksistä, niin lihamies ei osta vakuumikyljyksiä vaan työntää itsensä kauppahalliin lihatiskille. lihamies haluaa suomiruokaa, lihamiehellä on hirveä nälkä. Lihatiskillä lihamies suuntaa silmämunansa komeaan kyljysriviin ja pyytää saada yhden sellaisen. Kauppias kysyy mikä laitetaan mutta lihamies vastaa kuivalla vitsillä että "ei väliä, en ole sen kanssa naimisiin menossa" kauppias vastaa kuivalla naurulla ja toteaa että 18€, tack!

Kuivaa on vain vitsit sillä kyljysten valmistamiseen hetken uhraamalla kuivuus jää vitseinä tiskille. Kokonainen kyljysrivi kunnon läskillä ja nahalla peiteltynä ei tuota kengänpohjaan verrattavaa lopputulosta. Nyt nimittäin hifistellään ja tehhdään kunnon kyljykset.Laita kyljysrivi suolaveteen vuorokaudeksi. (1l vettä,100g suolaa) Ota kyljysrivi leikkuulaudalle ja tohota lihaa tohottimella, näin poltat bakteerit pois ja pinta karamellisoituu. Bakteerit siksi, että kyseinen kimpale suuntaa 50 asteeseen uuniin. Anna kyljysrivin muhia siellä 24tuntia. Lopputulos ei ole vielä kypsä. Paista pinnat lihasta savuavan kuumalla valuraudalla ja anna rasvan tihkua ja räsikyä. Koska vahvan lihaliemen oletkin jo keitellyt aiemmin, niin nosta kokonainen kyljysrvi nesteeseen hautumaan. Raaputa pannusta valkoviinin avulla kaikki siihen ruskistamisesta jääneet maut ja kaada sekaan. Nosta uuniin ja hauduttele 175 asteessa tunnin verran. Ota padasta ja leikkaa luuta pitkin liha irti luusta. Nappaa uuniin grillivastukset täydelle teholle.

Paahda pannulla sokeria ja chiliä. Lisää lihat ja loraus lihalientä keiputtele paahtuneessa sokerissa. Grillaa vastusten alla 2min per puoli ja nauti kermassa haudutetun lehtikaalin ja punajuuripeston kera. Jos haluat oikasta,skippaa 24tunnin kikkailu ja paahda lihaa 175 asteessa tunnin verran ja jatka muuten ohjeen mukaan.

... Ja hei! Lihamies on nykyään Blogiringin poikia!

Punajuuripesto

4kpl punajuuria
1 nippu basillikaa
1dl oliiviöljyä
kourallinen kuorittuja pistaaseja
30g parmeesania hienoksi raastettuna
suolaa
pippuria

Paahda punajuuria 200 asteessa kuorineen tunti. Jäähdytä ja kuori. heitä kaikki ainekset blenderiin ja aja pestoksi. Nauti. Mieletön herkku varsinkin kesällä.


VINKKI: Älä heitä luita ja nahkaa pois. Leikkaa nahka kuutioiksi ja paista padan pohjalla rapeaksi. Ota rasva talteen.

Lisää sitten nahkapalojen sekaan luu, 4dl vettä ja 4dl valkoviiniä. Anna kiehua kunnes puolet jäljellä ja siivilöi liemi talteen.

Lisää pataan nahasta jäänyt rasva, 3 sipulia renkaiksi leikattuna ja 1 valkoispuli ohuina lastuina ja fresaa.  Lisää sitten 1l lihalientä  ja hauduttele kunnes 2/3 jäljellä sitten sekaan loruas konjakkia jaanna kiehahtaa.

Valmis sipulikeitto tai kastike. 

1 kommentti:

Aina on kiva jos kommentoit