Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Tahmea suklaabrownie ja suolakaramelli

 
 
 
Leipurina en ole kummoinen. Toisin kuin töissä, kokkina suoriudun kotosalla helpoilla ja yksinkertaisilla ruoilla. eli myös leivonta hommat hoidan samalla tyylillä. Kuten kaikki kokkailuni, ei leipomisenikaan kauniilla ulkonäöllä juhli, mutta maku on se pointti.
 
Minun taidolle tahmea suklaabrownie on juuri sitä itseään. Se on helppo, eikä sen tarvi olla nätti. Sisältä suorastaan tihkuu tahmeaa lämmintä suklaata ja se saa hymyn huulille. Siitä minun leivonnassa on kyse, jos tätä edes siksi voi kutsua.
 
 
Ensimmäinen brownie blogissani tämä ei ole ja tuskin on viimeinenkään. Sen verran olen tähän herkkuun ihastunut, että sitä on aika ajoin tehtävä. Kun hieman pihtaa sokeria kakusta ja antaa suklaan ja vaniljatangon hoitaa tehtävänsä maun puolelta, niin kylkeen on mukava tarjota suolakaramellia. En tiedä onko 2dl sokeria sitten millään mittarilla pihtaamista. Suolakaramelli on uusi ihastukseni makeiden parissa. Eikä sen tekeminen voisi enää helpompaa olla.  Nämä kaksi herkkua yhdessä on yksi täydellinen kokainaisuus. Voit myös halutessa laittaa suolakaramellia jo brownie taikinaan suklaan sijasta. Palaa leikatessa sisältää valuu lämmintä karamellia ja suklaata. Ruokap**noa?
 
 
Suolakaramelli
 
1 Tölkki Kondensoitua Maitoa
Merisuolaa
 
Heitä tölkki kiehuvaan veteen ja keitä sitä 3 tuntia. Anna jäähtyä ja lisää sekaan 3tl merisuolaa, avot! Makunystyräsi kiittävät!


Tahmea Suklaabrownie
 
2 kanamunaa
1dl sokeria
1dl tomusokeria
 
vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
 
85g voita
150g suklaata
1 vaniljatangon sisus
Loraus Cafe de Creme likööriä (ei pakollinen, mutta kun sitä kerran oli, niin oli pakko lorauttaa)
 
sulata suklaa ja voi samassa astiassa ja lisää sekaan vaniljatangon sisus. lisää seos munien sekaan.
 
lisää vielä 85g jauhoja ja sekoita taikinaksi. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun 20x30cm vuokaan ja paista 175 asteessa n.15min. Kokeile veitsellä kypsyyttä, jos veitseen ei tartu suklaata on brownie valmis. Anna jäähtyä hetki ja tarjoa suolakaramellin kanssa.



14 kommenttia:

  1. Ei olis pitänyt avata tätä postausta :)
    Namihammasta alkoi kolottaa niin että taidanpa itsekin ryhtyä leipomispuuhiin.

    VastaaPoista
  2. Yhdyn edelliseen puhujaan. Kaamee karkkihimo muutenkin täällä meren keskellä. :) Karkkia ei ole, joten tämä on kuin ukkosenjohdatin tuonne uunin suuntaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heh :D ilkeempi homma ku siellä iskee karkkihimot,ja jos ei karkkiakaan oo ;)

      Poista
    2. Mutta tästä inspiroituneena teinkin sitten niitä browniesseja - kyllä niillä karkkihimo taittui! ;)

      Poista
    3. Juu,kävinkin heti kuolaamassa :)

      Poista
  3. Nami,tuo on takuulla hurjan hyvää:) Ja aika jännä suolalla maustettu dulce de leche;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti :) ja kyllä,se OLI hurjan hyvää! dulce de leche,kuulostaa kyl aika kulinaariselta :)

      Poista
  4. Maku onkin tarkein, ja sinun leivonaiset vaikuttavat aina maukalta ja erikoista. Yksinkertäisesti sanottua: olet hyvä kokki!

    VastaaPoista
  5. Oi oi, nyt ollaan asian ytimessä! Juuri itsekin avauduin browniesta blogissani viime viikolla. Tämä näyttää niin hyvältä ja suolakaramelli kuullostaa taivaalliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nyt ollaa ytimessä. Kävin tsekkaamassa myös ton sun brownien ja hyvältä näytti kyllä. Brownie on kyllä yks parhaimmista jälkkäreistä.

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit