Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Pekoni-valkohomejuusto pide tai pizza,tai ainaki jotain sinnepäin....


Helluntaita vaan kaikille! Hirveät mässyn himot vapaapäivänä ja ideoita ruoan suhteen vaikka kuinka, mutta vain Siwa auki. Blaah!

Sitten kun viimeisillä voimien rippeillä pääsin Siwaan (jonne joudun polkemaan Euroopan jyrkimmän mäen ylös) ahdistun, koska huomaan tuon muutaman neliön kaupan olevan aivan täynnä. Jono kiersi kaupan ympäri kassalta ulko-ovelle. Siellä sitten änkeä itseensä eteenpäin ja pyydellä anteeksi muilta. Reppu selässä ja kori kädessä törmäilin jokaiseen asiakkaaseen ja reppu repi tavarat hyllyltä. Tiedättekö tunteen kun rymyää kuin norsu posliinikaupassa ahtaiden hyllyjen välissä.

Sitten tajuaa,ettei kyseissä kaupassa ole mitään niistä aineista joita oli etukäteen suunnitellu. Lisäksi minua alkaa aina ärsyttään Siwassa kun mieleeni tulee nuo uudet ja niin tyhmät Siwan mainokset!

Noh, sattumanvaraisesti koriin vain valkohomejuustoa ja hiivaa ja äkkiä pois. Paitsi että jonottaminen tuskasen kuumassa kaupassa tuntui kestävän koko päivän.

Loistavasta Andalusian Auringossa blogista löytyy lisää infoa Turkin pizzasta, tai Pidestä. Taikina periaatteessa on sama, mutta täyte ei sisällä juustoa vaan kanamunaa. Omani sisälsi juustoa,eikä kanamunaa. Eli periaatteessahan tämä oma kyhäys ei ole pide,mutta onko se oikeastaan pizzakaan? En tiedä, mutta pirullisen hyvä tekele tämä oli. Juuri sitä suolasta ja rasvaista jota kaipasinkin.

 
Taikina
 
3-4kpl
 
3dl Vettä
1,5tl suolaa
n.20g hiivaa (tuore)
1tl sokeria
7dl Pizzajauhoja
oliiviöljyä
Kuivattuja yrttejä
 
Yhdistä haalea vesi,suola ja hiiva. Lisää sekaan jauhot osissa, lisää samalla myös kuivat yrtit sekä sokeri. Anna turvota n.tunti huoneenlämmössä. Jos haluat parhaimman mahdollisen tuloksen, niin anna turvota yön yli jääkaapissa. Lisää viimeisenä öljy.
 
Täyte:
 
Tomaattikastiketta
1pkt pekonia
150g Valkohomejuustoa
tuoretta chiliä


6 kommenttia:

  1. Oioioi, olisin syönyt tällaisen oikein mielelläni tänään pieneen juhlapäänsärkyyn :)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää täytyisi itsekkin kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Näyttää hyvältä. Nyt alkoi tekemään mieli pizzaa.:) Kaupat oli näköjään kiinni eilen. Mekin ajoimme hakemaan kermaa juuri poimituille korvasienille, mutta korvasienten valmistus ruoaksi jäikin sitten tälle päivälle, kun ei huvittanut mennä R-kioskille jonottamaan yhden kermapurkin takia.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti!

      Oi korvasieniä,nam nam. Jos sun teki mieli pizzaa,niin nyt mulle maistuis korvasienipiirakka ;)

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit