Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

torstai 7. maaliskuuta 2013

Tomaattipiirakka vai pizza, vai sekä että?

 
 
Onko tämä nyt piirakka vai pizza? En oikein tiedä... Ja voi kunpa olisi ollut vielä fenkolia. Piirakka syntyi kuitenki eilen laiskan ruokana. En siis jaksanut kävellä 500m kauppaan hakemaan enää mitään. Luumutomaatit oli notkunut kaapissa jo jonkin aikaa ja ne piti saada pois alta.
 
Piirakkataikinan pakasteesta käytin tähän, joten kai tämä piirakka on. Maku oli kyllä sama kuin hyvässä pizzassa. Mutta onko sillä nyt niin suurta merkitystä kun itselleen tekeen.
 
Mitään sen erikoisempaa ei mielessä nyt ole. Päivä on ollut pas*a.... Töissäkään ei kulkenut erikoisemmin. Uusia menuja suunnitellessa se meni, ja katsotaan mihin suuntaan päädytään. Scandinavia ja lähiruoka on teemana, jatketaan suunnittelua. Koko viime yön niitä funtsaillu ja kirjotellu, samoin tämä aamu. Mutta joo.. Piirakka on piirakka ja loistavaa laiskan ruokaa kotosolla, se uppoo aina kaikille.
 
 
1 Suolainen piirakka taikina
 
8 luumutomaattia
Ripaus sokeria
Ripaus Merisuolaa
Savupaprikajuhetta
pippuria
Timjamia
Basillikaa
 
Soosi:
 
2dl Paseerattua tomaattia
Valkosipulia
Punasipulia
1 kanamuna
n.1dl Parmesaania Raasteena
1tl Rosmariinia (Kuivattua)
1tl Rakuunaa (Kuivattua)
 
Sekoita kaikki keskenään kulhossa
 
 Täyte:
 
4 - 6 Siivua Serranoa
Fetajuustoa
 
 
Valele puolitetut tomaatit oliiviöljyllä, merisuolalla, pippurilla, savupaprikajauheella ja tuoreilla yrteillä. Paahda 200 asteessa n.10min, laske lämpö 50-70 asteeseen ja laita uunin luukko raolleen. Anna tomaattien kuvia uunissa n.tunti
 
Kauli taikina pyöreään vuokaan. Täytä tomaateilla, tomaattisoosilla ja Serranolla. Paista 200 asteessa n.30min
 
 
 

10 kommenttia:

  1. Hyvä ruoka, parempi mieli... vai miten se taas meni ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinhän se menee ;) Täytyy huomenissa tehä jotain oikein hyvää,niin eiköhän se taas tästä. Tai jos vaikka joku tekis välillä mulle ruokaa, se o harvinaista herkkua!

      Poista
  2. Tomaatti on aina hyvää! Jokaisessa muodossa...

    VastaaPoista
  3. Välillä on huonompiakin päiviä. Ehkei muuten osaisi arvostaa niitä hyviä.;) Hyvä ruoka kuitenkin aina kohentaa mieltä. Herkullinen pizzapiirakka.:)

    VastaaPoista
  4. Mutta hyvää tuo takuulla varmaan oli;D

    VastaaPoista
  5. Hyvältä näyttää sekä kuulostaa. Miksihän tulee suolaisia piirakoita tehtyä yleensä vain juhliin tai tarjottavaksi kun niitä voisi aivan hyvin tehdä ihan arkenakin.. Tämä asia täytyy muuttaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En oo asiaa ennen miettiny,mutta ny ku sanoit ja niinhän se on :) Harvemmin tulee tehtyä minkään juhlan ulkopuolella suolasta piirakkaa.

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit