Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

maanantai 18. helmikuuta 2013

Mamma mia, mitä possua!

Oo mamma mia....!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Viikonloppu oli vapaata perjantaita lukuunottamatta. Tosin vanhempani saapuivat Nääsvillestä kyläilemään viikonlopuksi. Hieman harmittaa vain se, että oli tarkoitus osallistua Ravintolapäivään sunnuntaina. Loppuvaiheessa tuli mutkia matkaan sen verran, että osallistuminen siirtyi sitten kesälle, tai koska seuraava sitten onkaan.  Positiivista asiassa on se, että ny mulla on pakkasessa läjä possun poskia, jotka oli tarkoitus kokata sunnuntaina. Supermarketin kauppias kun hommasi minulle 6kg possunposkea :) Oliko teistä joku kenties kokkaamassa tai syömässä jossain Ravintolapäivänä? Pohjanmaalla kyseinen päivä taisi olla kuitenkin aika hiljainen.Kuten aina kun porukat käy kylässä, myös ny oli viikonloppu mässyjen täytteinen. Koko aika oltiin yhdessä ja syötiin reilusti. Eilen sitten vielä kokkailin sinappista possun ulkofileetä. Helppoa ja huoletonta ruokaa.  Sipulikin on näin vuoden alussa sesonki kamaa, niin sitäkin päätyi pelille, ihan omana itsenään, sen enempää kikkailematta.
 
 
 
Sinappista Possua
 
1kg Possun Ulkofileetä
1rkl Colmans Sinappijauhetta
2tl Kurkumaa
1tl currya
Reilusti Savupaprikajauhetta
Santa Marian Tapas Maustetta
Reilusti oliiviöljyä
Suolaa
Pippruria
Valkosipulia Raastettuna
2 Punasipulia
2 Normi Sipulia
3-4 Tomaattia
 
 
Laita filee työlaudalle ja valele oliiviöljyllä. Hiero pintaan kaikki mausteet. Ja anna maústua hetrki kylmässä. Oliiviöljyä-maustesotkua jää reilusti työlaudalle joten puolita sipulit ja pyörittele na seoksessa, samoin tomaatit.
 
Paista possuun kaunis väri voi-öljyseoksessa. älä kuitenkaan leikkaa possusta rasvaa pois. Se pitää fileen kosteana paiston aikana. Rasvan saa helposti pois kun possu on kypsää.
 
Paahda possua, tomaatteja ja sipuleita 30min 200 asteisessa uunissa ja laske lämpö alle 150 ja anna olla kunnes sisälämpö 70-72 astetta.
 
 
 
 
Onko Nälkä? on myös mukana Snellman kunnon lenkkimakkara skabassa. Kokkailin kisaan simppelin ja maistuvan Pyttärin Salsa Verden kera. Voit käydä äänestämässä ruokaa tykkäämällä facebookissa. Kiitän ja kumarran kaikkia äänestäjiä.
 
¨
Lisäksi Redhead And The City ja Äijäruokaa blogin takaa löytyvä Heidi lähetti minulle jo aikaisemmin tälläisen haasteen. Kiitos haasteesta, ja kaiken kiireen takia en ole kerennyt siihen paneutumaan, anteeksi. Nyt korjaan asian ja laitan hyvän kiertämään.
 
Idea on vastata 11 kysymykseen jotka haasteen antaja on minulle laatinut. Lisäksi kerron 11 asiaa itsestäni, laitan haasteen 11 blogille ja laadin 11 uutta kysymystä. Viimeksi 8 asiaa tuntui jo urakalta, mutta selvisin.
 
11 Asiaa minusta
 
1. En seuraa politiikkaa, en pysy sen perässä
 
2. Olen 27 vuotias, ja minulla on 3 vuotias poika
 
3. Työskentelen kokkina, ja haluaisin ulkomaille töihin ja oppimaan uutta. Suomalainen kulttuuri on liian sulkeutunutta
 
4.  Tykkään rennosta ruoasta, hyvin maustetusta ruoasta ja rouheasta esillepanosta
 
5.  Haaveeni on tehdä oma kokkikirja
 
6. En usko että kellään on vain yhtä lempiruokaa
 
7. Kokkailu on työni ja harrastukseni, lisäksi harrastan jääkiekkoa, sulkapalloa ja käyn salilla
 
8.  Paras tapa rentoutua on oma rauha ja musiikki täysillä
 
9. Haluaisin tietää edes yhden ruoan johon Carambola sopisi
 
10. Minulla ei ole selkärankaa lopettaa röökiä
 
11. Haluaisin kokata Gordon Ramsaylle ja Berlusconille
 
 
11. Kysymystä joita minulle esitettiin
 
 
1. Paras muistoni lapsuudestani?
 
- Lauantai. Silloin oli saunapäivä ja laitettiin kiukaalle makkaraa, tai faija teki pizzaa. Myös colaa sai lasipullosta
 
2. Mikä oli lapsena unelma ammattisi?
 
-Muistan että 1 ta 2 luokalla kirjoitin aiheesta, että isona minusta tulee Brunein sulttaani tai Mersun pääsuunnittelija :)
 
3. Mitä teen vapaa-aikanani?
 
-  Jos olen yksin kotona kuuntelen musaa täysillä, makaan ja nautin tilanteesta. Myös urheilua ja kalastus on huippua
 
4. Miksi aloin pitään blogia?
 
- Unelmana on oma kokkikirja, blogi korvaa sen hetkellisesti
 
5. Missä olen matkustellut?
 
- mm. Espanjassa, Bulgariassa ja Kanadassa
 
6. Mihin haluaisin matkustaa?
 
-  Intiaan, Italiaan ja Ranskaan. Ruoan takia.
 
7. Jos pitäisi aloittaa uusi ura, mikä se olisi?
 
- hmm.. vaikea kuvitella edes. Ehkä se voisi olla kirjailija
 
8. Hulluin asia jonka olen tehnyt?
 
- Hulluinta tuskin kerron, en ehkä toiseksi hulluintakaan. Mutta kolmanneksi ehkä se, että uhkasin 8 Brittiläistä äijää. Olin kännissä ja mutta onneksi en saanut selkääni
 
9. Lempijuomani?
 
- Maito ja alkoholiton Sangria
 
10. Lohturuokani?
 
- Äiten reseptillä, makaronisalaatti
 
11. Lempiartistit?
 
- Iron maiden ja Juice Leskinen
 
 
11.  Kysymystä 11 uudelle blogille
 
1. Mikä olisi ns. "Viimeinen Ruokasi"
 
2. Minkä maan keittiö näkyy eniten omassa ruoanlaitossasi?
 
3. Paras muistosi ruokaan liittyen?
 
4. Mikä tekee sinut onnelliseksi?
 
5. Jos saisit tehdä yhden päivän ihan mitä vaan, mitä tekisit?
 
6. Käytetyin raaka-aine keittiössäsi?
 
7. Kerro Blogi jota seuraat eniten ja miksi?
 
8. Paras mässilyruokasi?
 
9. Jos saisit päättää vuoden 2013 ruokatrendin, mikä se olisi?
 
10. Milloin kiinnostuit ruoasta ja sen laittamisesta ja miksi?
 
11. Mistä unelmoit?
 
ja ne 11 blogia joiden toivon ottvan tämän haasteen vastaan ovat
 
1. Andalusian Auringossa aivan huippu blogi jota seuraan innolla
 
2. ja kaikkea muuta kans upea blogi, hienoja kuvia ja maukkaita ohjeita
 
3. Herkkuhovi jossa nyt tarjolla mm. herkullinen sienipiirakka ;)
 
4. Campasimpukka, ensimmäinen ruokablogi johon tutustuin kun innostuin ruokablogeista
 
5. Tupun Tupa laaja valikoima herkullisia reseptejä
 
6. Essim minullekin aika uusi blogi, joten käykääpä tutustumassa
 
7. Iskä Kokkaa iskä jolla on sana ja reseptit hallussa
 
8. Punavuori Gourmet tyylikäs blogi jota on ilo seurata
 
9. piparipulla mielenkiintoista seikkailua ruokamaailmassa
 
10. Appelsiineja hunajaa yksinkertaisesti sanottuna mahtava blogi
 
11. Pidempi Korsi todella kaunis blogi, loistavia kuvia ja reseptejä
 
 
Toivottavasti otatte haasteen vastaan hymyillen, ei riesana
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

10 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta.Tuollaisen 11 kysymyksen haasteen olen tehnyt aiemmin toisessa blogissani ,mutta enköhän jotain keksi.Ja kiva oli lukea sunkin vastauksesi;jään odottelemaan sitä keittokirjaa;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos että otat haasteen vastaan :) Kyllä mä sen kokkikirjan kirjotan heti kun saan paremman kameran. Lähetän sit sulle arvostelu kappaleen, sit joskus :D

      Poista
  2. Kiitos haasteesta! :)
    Ensimmäinen bändi minkä keikalla olen käynyt (jos ei festareita lasketa) oli Iron Maiden. Lämppärinä Halloween :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä! Ei kuitenkaan juice ollu mukana ? :) taas öiput hommattu ja tänä kesänä taas kattomaan Maidenia stadionille.

      Poista
  3. Voi herranjumala taas mitä kuvia :-) Etenkin tuo nelonen sai liki kyyneleet lihansyöjän nälkäiseen silmään! Haasteeseen palaamme me täällä heti kun saamme sen verran aikaa kynsittyä kokoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) kiva että otatte haasteen vastaan. Täällökin herkuteltiin yks päivä sun lihapulla ohjeella ja herkkua oli.

      Poista
  4. Kiitos haasteesta - vastailen,kunhan taas kotiudutaan hiihtolomalta :-) ja pääsen muutenkin taas normaalibloggaukseen kiinni.

    Herkullisen oloinen resepti muuten taas kerran :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Voi kunoa itelläkin olis loma,noh kesän jälkeen ehkä :) mutta palataan asiaan ja uusia reseptejä odotellessa

      Poista
  5. Komppaan Andalusianaa, että kylläpäsä näyttää possu hyvältä. Mietinkin juuri, että mitä kaapissa lymyilevälle sinappijauheelle voisikaan tehdä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D juu sialle vaa sinappi niskaan. Sinappijauhe sopii hyvin myös jänikselle, kanalle ja possulle vielä kermakastikkeen maustajaksi. Kannattaa hyödyntää. Toimii samalla suurustajana kastikkeelle.

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit