Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

torstai 10. tammikuuta 2013

Ihana Focaccia & Savukanasalaatti

Vou, mikä tuoksu uunista tulee. Ilmasta voi astia tarkalla kärsällä ainakin Oreganon & Valkosipulin. Pizzaako? - Ei todellakaan, vaan Focaccia, Maailman Paras Leipä...


Leivän kanssa tuli tehtyä vielä lempimausteen (Savupaprika) kustannuksella ns. savukanasalaattia Sitruunamelissalla ja Chilillä. Kana oli niin pehmeää, mehevää, eikä yhtään kuivaa (ihan kuin puhuisin vatsalihaksistani) Tästä kaikesta kiitän vesihaudetta, kanat onnistui täydellisesti oikeastaan vahingossa


En ole ikinä diggailu leipomisesta, enkä välitä siitä vieläkään. En tykkää ja en oikein osaa, paitsi tänään jotenkin ylitin itseni ja sain todeta : "Helvetti mähän osaan leipoa"


Leivän onnistumiseen vaaditaan hiukka onnea, vaivaamista, vesihaude & Jouni Toivasen ohje. Kokeile itse ja totea että Focaccia on paras, trendikäs ja vieläpä komeaa katsottavaa.


Focaccia 

4,5dl kädenlämpöstä Vettä
20g hiivaa
10dl Vehnäjauhoa
Ripaus Merisuolaa
Oliiviöljyä
Pirusti Vaivaamista Käsin



Sulata hiiva veden sekaan. Lisää jauhot sekaan osissa ja sekoita samalla. Vaivaa taikinaa n.10min. Anna taikina levätä 10min. Lisää suola ja vaivaa vielä uudelleen n.10min. Voitele vuoka oliiviöljyllä, ja ldo taikina vuokaan. Anna nousta 30min. Lisää lopuksi omat "Sattumat" jos haluat. Itse käytin oliiveja, valkosipulia ja oreganoa. Uuni 250 astetta ja pohjalle pelti johon kaadat 2dl vettä, laita leipävuoka uuniin ja paista 2min. Lisää 2dl vettä pellille ja laske lämpö 190 asteeseen ja paista vielä 20-25min. 


Kuten sanottua, komeaa herkkua.....

"Savukana"

500g kanaa
1rkl Savupaprikaa
2tl Kurkumaa ja Currya
Kuivattua Timjamia
voita ja öljyä

Freesaa mausteet voi-öljyssä. Paista kanoihin vain hieno väri ja laita uuniin leivän kanssa 190 asteeseen n.15min


Sitruuna-Chilisalaatti

Vihreitä oliiveja
1/2 Kesäkurpitsa pieninä kuutioina
1 Punainen paprika
Nippu Sitruunamelissaa
1 tuore punainen chili
Reilusti oliiviöljyä
Rucolaa

Freesaa paprika ja kurpitsa ja anna jäähtyä. Silppua kaikki siiten sekaisin ja lorauta päälle reilusti oliiviöljyä.

2 kommenttia:

  1. Kysymykseesi vastaan on nälkä ja se ei nytyhtään vähentynyt noiden eväidesi katsomisen jälkeen....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva,että tykkäsit :D Sit vaan kädet taikinaan ja kanat pannulle:D

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit