Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

torstai 27. joulukuuta 2012

Joulurippeet Gourmeeksi: Graavipizza



 


 
 
 
Tervetuloa lukijaksi "D-malli",aina on kiva saada uusia lukijoita. Tustustu blogiin tästä
 
Joulun "rippeitä" jäi varmastikin aika monelle meistä jouluruoan uhreille. Joulupöydän muodossa kun ei oikein jaksaisi enää samoja ruokia, mutta toisaalta hyvää tavaraa kun ei viitti roskinkaan kipata, niin jotainhan niistä on kyhättävä. Itellä ideoita olisi riittänyt liikaakin, joten päädyttiin sitten kotona tekemään pizzat. Pizzapohja muodostui vehnä-ruisjauho sekotuksesta. Itselle ei kinkku meinannut pudota, ja eukko kun ei diggaile graavikalaa oli valinta selvä: Puolisolle kinkku-homejuustolätty ja Isännälle savusiika-graavilohilätty ja savustettua mätiä, joka olikin aika gourmee lätyskä. Paisto tapahtui grillivastusten alla, joten samalla tästä muodostui sellainen "köyhän miehen grillipizza". Kylkeen vielä salaattia joka maistuikin niin hyvälle kaiken raskaan suolaisen jälkeen. Mutta joo kukin tehköön rippeistään mitä vain mieleen tulee, tässä yksi vaihtoehto. Tänään joulukinkun maku muuttuu ympyräri, kun se saa Intialaista twistiä, siitä myöhemmin.
 
 
Savusiika-Graavilohipizza
 
Pohja:
 
3dl vettä
Ripaus suolaa
n.1/2pkt hiivaa
3dl ruisjauhoa
3dl vehnäjauhoa
loraus oliiviöljyä
 
Suola ja jauho kippoon. Anna suolan käynnistää hiiva.Kun hiiva on sulanut lisää kädenlämpöinen vesi ja jauhot osissa, lisää lopuksi öljy. Anna nousta 20-30min
 
Täyteet:
 
Graavilohta
Savusiikaa
Tilliä
Valkosipulijuustoa
Punasipulia
Savustettua kirjolohenmätiä
 
Salaatti:
 
Jäävuorisalaattia
tomaattia
paprikaa
aurinkokuivattua tomaattia
Oliiveja
aurinkokuivattujen tiomaattien öljyä
raastettua inkivääriä
1/2 sitruunanmehu
suolaa
sokeria
 
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit