Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Taateleilla ja luumulla täytettyä rukiista possua

Ai, ai mitä herkkua. Harvoin joudun santsaamaan lautaselle varsinkaan itse tehtyä ruokaa. Omat kokkailut kun ei enää hetkauta niin kuin ennen. Kun saa koulutuksen, työn ja harrastuksenkin puolesta kokkailla, niin joskus toisen tekemä vaan maistuu niin jäätävän hyvälle.

Tällä kertaa tapahtui poikkeus, ja oma setti uppos. Sunnuntaina ostin 4kg possun ulkofileetä, ja nyt oli aika alkaa karsimaan noita fileeklönttejä. Kokonainen ja kokonainen, mutta 980g fileen täytin taateleilla ja luumuilla. Wellingtoniin hullaantuneena tein possulle rukiisen kuoren jonka väliin vielä siitakesieni duxelles massan. Jos diggailet Boeuf Wellingtonia ohjeen löydät täältä.

Tämä on hyvä ruoka milloin vaan, mutta uskoisin sen uppoavan täysillä pikkujoulu karkeloissa. Lihan kanssa kikkailin vielä kasvismuhennoksen, tai melkein Ratatouillen, mutta en uskalla sitä siksi kutsua ettei joku Ratatouille puristi tule ja nylje minua elävältä, koska maustoin muhennoksen pienellä hipulla piparmaustetta. Se tuo katuuskottavuutta pikkujouluihin.

Kastikkeeksi vain tuttu ja turvallinen punkkusoosi ja lisukkeeksi yrteillä kuorrutettuja puikuloita. Mitä muuta tarvitaan???

Ohjetta

Taateleilla ja luumuilla täytetty rukiinen possu

Täyte

150g taateleita pilkottuina
3 luumua pieneksi pilkottuna
1rkl Calvadosta
balsamicoa
voita

Paista molemmat voissa.lisää balsamico ja anna kiehahtaa pois. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää Calvados.

Possu

1kg possua
lihaliemikuutio
öljyä
Rukiista piirakka taikinaa (tee itse, tai osta esim. Pirkan)

Leikkaa possu sivusuunnassa halki. Nuiji kevyesti. Sekoita kuutio ja öljy tahnaksi ja hiero possulle.
lisää täyte possun päälle ja kääri rullaksi kuin kääretorttu. Sido paistilangalla tiiviiksi. Paista pintaan hieno väri voissa, ja laita 170asteiseen uuniin 15min. Anna Possun jäähtyä ennen kuin lyöt sen taikinan päälle. Kauli taikina isoksi levyksi.

Siitake-Duxelles

Siitakesieniä
2 sipulia
persiljaa
voita
suolaa

Kuullota sienet sekä sipuli pannulla. Lisää persilja. Anna jäähtyä hetkin ja lusikoi taikinan päälle. Sen jälkeen poista possusta paistilangat ja laita possun duxelles massan ja taikinan päälle.
Kääri paketiksi. Laita uuniin 200 astetta ja anna olla kunnes taikina on valmis n.20min


Kasvismuhennos

1 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1punainen paprika
1 keltainen paprika
1 oranssipaprika
2 punasipulia
1rasia kirsikkatomaatteja
1dl tomaattipyrettä
ripaus sokeria
worchester soosia
1/2dl punaviiniä
vehnäjauhoa
piparmaustetta
kasvisfondia
meiramia
currya
paprikajauhetta
timjamia
persiljaa
rakuunaa

Lado pataan voita, paprikajauho ja curry ja kaikki kasvikset joita olet pyöritellyt jauhoissa. Freesaa hetki ja lisää kaikki loput. Anna muhia kannen alla tunnin ajan pienellä lämmöllä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit