Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

torstai 25. lokakuuta 2012

Ankkaa appelsiinikastikkeella

 
 
Aku ankka poloisen rintafilee on kyllä metson ja strutsin kanssa siivekkäiden olentojen kärkikastia, eikä unohdeta kyyhkyä. Ankanrinnat on aikas isoja. n.300g per rinta, joten siitä riittää melkeinpä kahdelle

Tämä setti tuli kokkailtua jo joku aika sitten, mutta ruoka tuli mieleen kun näin siitä ottamani kuvan.
Lyhyestä virsi kaunis: Ankka on perkeleen hyvää, sen kanssa sopii aina jokin hedelmäinen kastike esim.valkoviinipohjainen veadelmakastike, appelsiinikastike yms.

ANKKA

4:lle
3 ankanrintafileetä (n.300g per rinta)
suolaa
pippuria

 
Ankanrinta paistetaan aina niin että nahkaan viilletään viillot ja rinta laitetaan KYLMÄLLE pannule. sitten vaan volumia liedelle ja annetaan paistua. Voita tai öljyä ei tarvita ja kypsäksi ei paisteta. Kun nahkapuoli on rapea nii laiteaan tipunrinta uuniin 100 asteeseen kunnes sisälämpö 59 astetta

kyytipojaksi sopii hyvin vaikka ratatouille tai selleripyree

APPELSIINIKASTIKE

1porkkna
2 shalottisipulia
pala varsiselleriä
1dl valkoviinietikkaa
3dl valkoviiniä
1 l kanalientä
4 persiljanoksaa
2 dl appelsiinimehua
4cl cointreau

paloittele kasvikset ja freesaa kattilassa. lisää etikka ha keitä neste pois. lisää viini,kanaliemi ja yrtti. keitä kokoon kunnes jäljellä 8dl.
siivilöi ja lisää appelsiini mehu. keitä vielä kokoon kunnes jäljellä 4dl. lisää likööri ja siivilöi

APPELSIINIGLAZE

2 appelsiinia
2 rkl sokeria
1 laakerinlehti
suolaa

kuori appelsiini ja leikkaa kuoret ohuiksi suikaleiksi. . Ryöppää suikaleet kolmeen kertaan. purista mehu ja siivilöi kattilaan. lisää sokeri ja laakerilehti. keitä kunnes puolet jäljellä. laita kuorisuikaleet mukaan. kiehauta. poista laakerinlehti ja jäähdytä pikkasen. mausta ripauksella suolaa











































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit